ZigZagCity, 29 mei – 9 juni 2014

Van donderdag 29 mei tot en met maandag 9 juni 2014 is ZigZagCity een alternatieve route dwars door Rotterdam, die je uitnodigt om met andere ogen naar de stad te kijken.

Tijdens ZigZagCity spelen we Madley City, een stuk dat Claudia Rumondor speciaal schreef voor het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest. Alles draait hier om Rotterdam. Vanuit diverse hoeken van het Grotekerkplein verklanken verschillende instrumentgroepen de rivier, de scheepvaart, het grootstedelijke rumoer en het kosmopolitische karakter van de stad. In een grote finale komen al die stukken bij elkaar; ze vormen samen het spannende geheel van Rotterdam.

In dit concert laat ook de Rotterdamse dichter Gino van Weenen van zich horen. Hij verweeft vier van zijn gedichten met Madley City. Muziek  en poëzie gaan een spannende wisselwerking met elkaar aan – soms ingetogen, dan weer uitbundig.

 

Ervaar Rotterdam op een andere manier: kom kijken en luisteren op het Grotekerkplein!

 

Donderdag 29 mei (Hemelvaart) speelden we als onderdeel van de opening. Geen zorgen als je dit gemist hebt. Zaterdag 7 juni spelen we weer twee keer: van 15.30-16:00 uur en van 17.00-17:30 uur. Zie ook www.zigzagcity.nl

Met dank aan fotograaf Paul Fox

 

 

Informatie

Juni 7

Tijd: 7 Juni 2014 om 15:00

Locatie: Grotekerkplein Rotterdam