PROEF, 18 april 2015

PROEF _ van muziek, gedichten, zang en heerlijk eten in Charlois

Op zaterdagmiddag 18 april 2015 vond in de sfeervolle Oude Kerk in Charlois het festival PROEF plaats, een bijzondere middag vol optredens.  Bewoners van Charlois genoten van opzwepende percussie door de Antilliaanse brassband Tropical Explosion, van de Turkse volksmuziek van Saz, van het door miss dorY geschreven lied Saamhorigheid en van de black gospel van koor Victory. Tussendoor lieten bewoners van Charlois in dichtvorm van zich horen: in korte optredens verhaalden zij vanaf de zeepkist over het maken van een boek. Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest ten slotte, organisator van PROEF, liet het publiek genieten van muziek uit alle windstreken. En natuurlijk betekende PROEF ook proeven:  tussen de optredens door werden heerlijke hapjes geserveerd, klaargemaakt door diverse kookgroepen van welzijnsorganisatie DOCK. Hapjes uit alle culturen die Charlois rijk is: Zuid-Amerikaans, Turks, Indiaas, Bosnisch. Het was een goed gevulde middag, die zeker naar meer smaakt.

 

Kijk op You-tube voor een impressie: https://youtu.be/EqP8Sv0xXc8

 

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Ajay Koendan-Pandaij. Dankjewel, Ajay!

 

 

Muziek uit alle windstreken door het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest

Het RSB heeft zich bij de muziekkeuze laten inspireren door de herkomstlanden van de Charloisse bewoners. Invloeden uit het Midden-Oosten waren te horen in Son of the Sun, een nieuwe compositie van onze dirigent Anton Weeren over de bijbelse figuur Samson. Ook speelden we het gepassioneerde Danzón no.2 van de Mexicaanse componist Artúro Marquez. Oost-Europa was eveneens vertegenwoordigd in ons programma, met het klassieke Hungarian Rhapsody no. 2 van Franz Liszt.

 

PROEF konden we realiseren dankzij de financiële steun van Gebiedscommissie Charlois, Deltaport Donatiefonds en Gemeente Rotterdam. Daarnaast was er sponsoring ‘in natura’ door de Oude Kerk Charlois en DOCK.

gemeenterotterdam       deltaport        

dock

 

 

 

flyer_proef

Informatie

April 18

Tijd: 18 April 2015 om 14:45

Locatie: Charloisse Kerksingel 35, Rotterdam