Dirigent

Vanaf 5 juli 2021 staat het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest onder leiding van dirigent Dominic Sierat (1982). Dominic heeft verschillende orkesten in de Randstad onder zijn hoede en zal met veel enthousiasme vorm geven aan de verdere ontwikkeling van ons orkest.

 

Dominic studeerde tenortrombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pete Saunders, Arthur Moore en Tim Dowling. Na een aantal jaren gaf hij toe aan zijn voorliefde voor de bastrombone en studeerde sindsdien bij Brandt Attema, aan datzelfde conservatorium. Tijdens zijn masteropleiding volgde hij ook lessen barokbastrombone bij Charles Toet. In 2010 behaalde hij zijn diploma Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

 

Dominic volgde diverse masterclasses bij onder andere Ben van Dijk, Ivan Meylemans, Jonas Bylund, Niels-Ole Bo Johansen, Otmar Gaiswinkler en Walter Voglmayer. Als freelancer werkt hij bij diverse professionele orkesten en ensembles, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, Het Balletorkest, Symfonieorkest Vlaanderen, Het Radio Filharmonisch Orkest, Limburgs Symfonie Orkest, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Brussels Philharmonic Brass, het Clazz-ensemble en Ensemble Klang. Dominic werkte met gerenommeerde dirigenten, waaronder Marc Albrecht, Neeme Järvi en Leif Segerstam. 

 

Sinds zijn 18e jaar is Dominic ook werkzaam als dirigent. Hij volde onder andere privélessen orkestdirectie bij Daan Admiraal en werkt als dirigent bij diverse orkesten en ensembles in Nederland. Behalve bij het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest staat hij momenteel ook op de bok bij de Chr. Muziekvereniging UNI Katwijk, Excelsior De Lier, Harmonie Wolvega en blazersensemble Voor De Wind. Naast zijn vaste aanstellingen verzorgt hij regelmatig gastdirecties, workshops, coachings en sectie-repetities bij verschillende symfonie- en hafabra-orkesten, waaronder het Zuid Hollands Symfonieorkest en het Amersfoorts Jeugd Orkest.