Dodenherdenking Spinbolplein, 4 mei 2014

Op 4 mei vond de jaarlijkse dodenherdenking plaats in Hillegersberg-Schiebroek. Het programma begon om 19.00 uur met een stille tocht van de tramremise aan de Kootsekade. In deze remise werden op 11 november 1944 tijdens de grote Razzia van Rotterdam mannen en jongens door de Duitse bezetter bijeengedreven om afgevoerd te worden als dwangarbeider.

De stille tocht leidde over de Kleiweg en de Ringdijk naar het Melanchthon Schiebroek. Daar sloten wijkbewoners en leerlingen bij de stoet aan. Om ca. 19.45 uur begon de plechtigheid op het Spinbolplein. Deze duurde tot ongeveer 20.30 uur.

In het programma werden verleden, heden en toekomst gesymboliseerd. Voor de 2 minuten stilte zong een koor liederen over de oorlog, de 2 minuten stilte waren het heden en daarna was de toekomst aan de beurt. De voorzitter van de Deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek hield een toespraak in het kader van het centrale thema.

De plechtigheid op het Spinbolplein werd muzikaal ondersteund door het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest en Vocalgroup WE.

 

Op het programma van het RSB waren:

-Air, Bach
-Autumn leaves
-Largo from the new world
-Yesterday
-Hymn to the fallen
-Consolation
-Wilhelmus

 

spinbolplein

Informatie

Mei 4

Tijd: 4 Mei 2014 om 19:30

Locatie: Spinbolplein Rotterdam