Dirigent

Sinds 1 januari 2019 staat het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest onder leiding van dirigent Bauke Schut, die het orkest al eerder dirigeerde, van 1987 tot 1996. Bauke is de eerste dirigent die met het RSB een tweede periode aan de slag gaat.

 

Bauke werkte als trombonist bij het Nederlandse Ballet Orkest en het ASKO|Schönberg ensemble. Daarnaast was hij dirigent van verschillende amateursymfonie- en blaasorkesten. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag directie en trombone. Het dagelijkse werk van Bauke omvat een managementfunctie voor de gemeente Stichtse Vecht. Eerder werkte hij voor de gemeente Amstelveen.

 

Over het RSB zegt Bauke: “Het is heel leuk om weer in Rotterdam bij dit mooie orkest terug te keren. Het orkest heeft nog steeds een fraaie eigen klank en onderscheidt zich door avontuurlijke programmering. We gaan er een bloeiende periode van maken waarbij we lol hebben om er muzikaal en artistiek uit te halen wat er inzit. Ik zie goeie mogelijkheden voor verdere ontwikkeling met de Rotterdammers. De twee programma’s van het afgelopen jaar met bijzondere composities vormen daarvoor een goeie opmaat.”